• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

WATERONTHARDER ZONDER ZOUT KOPEN


Dat kalkaanslag een hardnekkig goedje is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Je bent immers op zoek naar een waterontharder, en het liefst ook nog eentje die zonder zout werkt. Waterontharders die werken met zout zijn namelijk enorm duur en brengen ook nog eens onderhoudskosten met zich mee. Waterontharder4u to the rescue! We vertellen je alles over de alternatieven voor een waterontharder met zout.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN WATERONTHARDERS ZONDER ZOUT

Kortweg heb je 4 keuzes wanneer het aankomt op waterontharders zonder zout. We leggen ze alle 4 graag aan je uit. Ga er maar eens even goed voor zitten.

DE WATERONTHARDER MET EEN CO2-INJECTIE

Om te beginnen kun je kiezen voor een waterontharder met een CO2-injectie. Deze waterontharders moeten tussen twee leidingonderdelen geplaatst worden. Elke keer wanneer er water door het onthardingssysteem komt, perst het apparaatje een klein beetje CO2 in het water. Vandaar de naam ‘CO2-injectie’. Deze injectie zorgt ervoor dat er minder snel kalkaanslag ontstaat . Het nadeel van deze waterontharders is dat er een flink prijskaartje aan hangt. Je kunt er namelijk van uit gaan dat je een rekening van tussen de € 1.500,- en € 2.000,- voor je kiezen krijgt. Daarnaast moet je de waterontharder door een ervaren installateur laten plaatsen, is hij niet geschikt voor loden leidingen én moet je de CO2-fles vervangen wanneer hij leeg is. Het vervangen van de fles moet je ongeveer 1 keer per jaar doen.

DE WATERONTHARDER MET POLYFOSFATEN

De waterontharders met polyfosfaten worden, net als de CO2-varianten, tussen twee leidingonderdelen geplaatst. Wanneer er koud water door de waterontharder stroomt, dan mengen de polyfosfaten uit het patroon zich met het aanwezige calcium en magnesium. Ja, wij vinden dit ook echt een ingewikkeld verhaal. Waar het in feite op neerkomt is dat je de structuur van het water aanpast. Deze waterontharders zijn een stuk goedkoper dan de bovengenoemde variant. Je kunt uitgaan van een prijs rond de € 150,-. Houd er wel rekening mee dat daar de montagekosten en de jaarlijkse onderhoudskosten nog bijkomen.

DE WATERONTHARDER MET ZINKANODE

Als je dacht dat de waterontharder met polyfosfaten een ingewikkeld verhaal was… helaas. De waterontharders met zinkanode zijn nog een stukje ingewikkelder (je kunt ook deze hele uitleg skippen en gelijk doorgaan naar de alinea over de Amfa4000®, your choice). De waterontharder met zinkanode moet je in de waterleiding laten monteren. De installateurs plaatsen een actieve zinkanode met een hoge zuiveringsgraad in de leiding, waardoor een chemische reactie ontstaat. Deze reactie zorgt ervoor dat de kalkkristallen zich aan de zinkanode hechten en niet aan de leidingen. Klinkt awesome, toch? Voor deze oplossing betaal je tussen de € 500,- en € 1.500,- ekkies. Daar komen de montage- en onderhoudskosten nog bij.

HET AMFA4000® ANTIKALK SYSTEEM

Applausje voor jou als je je door de hierboven geschreven tekst hebt geworsteld. We gaan je nu vertellen over de makkelijke oplossing tegen kalkaanslag. Omdat niemand zit te wachten op hoge aanschafkosten en jaarlijkse onderhoudskosten, hebben we de Amfa4000® op de markt gebracht. Dit is een klein en compact alternatief voor een waterontharder die er door middel van twee sterke magneten voor zorgt dat calcium en magnesium niet meer met elkaar kunnen kristalliseren. Het plaatsen van de Amfa4000® doe je eenvoudig zelf. Het enige wat je nodig hebt is een stuk leiding van minimaal 8 centimeter en een tiewrap. “Dus ik moet nu naar de bouwmarkt om tiewraps te kopen?” Nee, die hebben we er al voor je bij gedaan. Het monteren heb je echt binnen een fluitje van een cent gedaan, geloof ons maar. De Amfa4000® kost je eenmalig € 169,-. Geen montage- en onderhoudskosten. Klaar is Kees.

AMFA4000® BESTELLEN

Ben je, net als wij, helemaal overtuigd door de kracht van de Amfa4000®? Bestel de Amfa4000® dan voor 23:59 uur en je kunt hem de volgende dag al in huis verwachten.

BESTEL DIRECT

Waar bent u naar op zoek?