• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

VAATWASSER ONTKALKEN: HOE EN HOE VAAK?


De vaatwasser: we houden van hem. Hij voorkomt namelijk dat we elke dag met ons handen in het sop moeten. Vaatwassers zorgen ervoor dat ons servies weer stralend schoon wordt na gebruik. Althans… dat doen ze wanneer je de vaatwasser zelf ook goed schoonmaakt. Hoe ontkalk je je vaatwasser als een pro en hoe vaak moet je dit klusje eigenlijk uitvoeren?

WAAROM MOET IK MIJN VAATWASSER ONTKALKEN?

Je vaatwasser zorgt er dagelijks voor dat je huid niet droog wordt door het kalkhoudende water waarin we onze vaat zouden moeten schoonboenen. In tegenstelling tot jou, komt je vaatwasser dus wel in aanraking met kalkhoudend water. In het begin lijkt dit onschuldig, omdat we er niet echt iets van merken. Maar wanneer je je vaatwasser al een aantal jaar in gebruik hebt, kan kalkaanslag toch voor vervelende problemen zorgen. De kalkaanslag kan er namelijk voor zorgen dat het filter verstopt raakt en daardoor het vieze water niet goed meer kan afvoeren. Het resultaat? Je vaat komt niet meer schoon uit de vaatwasser, je ruikt nare geurtjes en ziet klevende etensresten. Blegh!

HOE ONTKALK IK MIJN VAATWASSER DAN?

Gelukkig kun je je vaatwasser op verschillende manieren ontkalken. We leggen je de twee bekendste manieren uit.

ONTKALKINGSMIDDEL VAN DE LEVERANCIER

Wanneer je googelt op je vaatwassermerk, kom je vanzelf het ontkalkingsmiddel tegen dat je leverancier aanraadt. Vaak zijn deze middeltjes wel aan de prijzige kant. Wanneer je het middeltje in huis hebt gehaald, is het belangrijk dat de vaatwasser leeg is. Je wilt natuurlijk geen ontkalkingsmiddel op je servies. Selecteer het voorspoelprogramma en laat de vaatwasser zo’n 30 minuten draaien met alleen water. Wanneer de 30 minuten verstreken zijn, open je de vaatwasser en strooi je de ontkalker op de bodem. Sluit de vaatwasser en laat hem zijn programma afmaken. Heb je geen voorspoelprogramma? Stel je vaatwasser dan in op een temperatuur van 60 graden.

HUIS-, TUIN-, EN KEUKENMIDDELTJES

Als je geen zin hebt om bakken met geld kwijt te zijn aan dure ontkalkingsmiddelen, hebben we een goedkoper alternatief voor je. Je kunt namelijk ook schoonmaakazijn of soda gebruiken. Wanneer je voor deze budgetproof versie kiest is het wederom belangrijk dat je vaatwasser leeg is. Zet de vaatwasser op het voorspoelprogramma, voeg na verloop van tijd de azijn of soda toe en laat de vaatwasser vervolgens op de hoogste temperatuur draaien.

HOE VAAK MOET IK MIJN VAATWASSER DAN ONTKALKEN?

Geen zorgen, je hoeft dit niet elke maand te herhalen. Gebruik je de vaatwasser dagelijks? Dan raden we je wel aan om elke drie maanden wat extra aandacht aan je machine te besteden. Zo hou je de vaatwasser én je vaat lekker fris!

IS ER GEEN ANDERE OPLOSSING?

Wat leuk dat je het vraagt. Er is zeker een andere oplossing. Onze Amfa4000® zorgt er namelijk voor dat de kalkaanslag helemaal niet meer kan hechten aan de leidingen en filters in je vaatwasmachine. Zo voorkom je dus dat je elke drie maanden aan de slag moet met het ontkalken van je machine.

VOORDELEN VAN DE AMFA4000®

Met de Amfa4000® voorkom je niet alleen nieuwe kalkvorming, het apparaatje zorgt er ook voor dat de bestaande kalkaanslag stukje bij beetje afgebroken wordt. Hoe cool is dat?! Je plaatst hem gemakkelijk zelf op een leiding in de meterkast. Even vastzetten met een tiewrap en je bent klaar. Andere voordelen zijn:

  • De Amfa4000® is milieuvriendelijk.
  • Het apparaatje is onderhoudsvrij. Dat scheelt weer in je portemonnee.
  • Niet alleen je vaatwasser is kalkvrij, ook je douchedeuren, koffiezetter, verwarmingen en andere verwarmde elementen zullen kalkvrij worden.

BESTEL JOUW EIGEN AMFA4000® VANDAAG

Klinkt dit alles je nou als muziek in de oren? Bestel dan jouw eigen Ama4000 bij Waterontharder4u.nl. Wanneer je je bestelling voor 23:59 uur geplaatst hebt, kun je hem morgen al bij je thuis verwachten.

Waar bent u naar op zoek?