• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

DOUCHEKOP ONTKALKEN


Je kent het vast wel, na verloop van tijd voelen de douchestralen niet meer lekker zacht aan. Het lijkt meer op de harde massagestraal, maar dan zonder dat je vrijwillig voor die optie hebt gekozen. Dat is vaak het teken dat het tijd is je douchekop eens grondig te ontkalken. Maar hoe doe je dat nou precies? We leggen je graag twee opties uit:

DOUCHEKOP ONTKALKEN MET HUIS-, TUIN- EN KEUKENMIDDELTJES

Je kunt ervoor kiezen je douchekop te ontkalken met dure ontkalkers. Dit is helemaal niet nodig, er bestaan namelijk verschillende middeltjes die je zeker al in huis hebt om je douchekop te ontkalken. Pak de schoonmaakazijn of citroensap maar alvast.

STAP 1: DOUCHEKOP DEMONTEREN

Tussen de slang en de douchekop zie je een scharnier dat je los kunt draaien. Wanneer er erg veel kalk op zit, kan dit lastig zijn. In dat geval grijp je naar je gereedschapskist. Vis er een tang uit en probeer daarmee wat extra kracht te zetten. Pas wel op dat je het scharnier niet breekt. Wanneer het scharnier verroest is kun je hem het beste eerst roestvrij maken. Werkt dit allemaal niet? Pak dan de oude vertrouwde WD-40.

STAP 2: LATEN WEKEN

Wanneer je de douchekop los hebt, vul je een emmer water met schoonmaakazijn of citroensap. Voor een optimaal resultaat gebruik je 1/3 eenheden water en 2/3 eenheden schoonmaakazijn of citroensap. Het is belangrijk dat de gehele douchekop onderwater ligt. Laat dit zo’n 24 uur liggen.

STAP 3: AFSPOELEN MAAR

Spoel na 24 uur de douchekop af met koud water en plaatst hem terug op de slang. Zet vervolgens de douche even kort aan zodat de douchekop helemaal schoon is.

STAP 4: HERHALEN

Helaas ben je met deze oplossing niet voor goed van je kalkaanslag af. Je zult om de zoveel tijd je douchekop moeten blijven ontkalken…

DOUCHEKOP ONTKALKEN MET DE AMFA4000®

Bovenstaande optie klinkt als veel werk, hè? Dat vonden wij nou ook. Daarom hebben we een permanente oplossing bedacht: de Amfa4000®. Dit is een professioneel antikalk systeem waarmee je niet alleen de huidige kalkaanslag verwijdert, maar ook kalkaanslag voorkomt. Hoppa, nooit meer boenen. De Amfa4000® werkt met een krachtige magneet die ervoor zorgt dat kalkaanslag zich niet meer in je leidingen kan hechten. Het monteren van de Amfa4000® is zo gepiept. Plaats hem op een leiding in de meterkast en zet hem vast met de tiewrap die we meegestuurd hebben. Vervolgens sluit je de deur en heb je er geen omkijken meer naar. "En het onderhoud dan?", we horen het je denken. Gelukkig voor jou is de Amfa4000® is onderhoudsvrij. Mocht om wat voor reden dan toch problemen ondervinden met de Amfa4000®, dan heb je 10 jaar garantie. No worries, je gaat het geweldig vinden.

BESTEL DE AMFA4000® VOOR 23:59 UUR

Bestel jouw eigen Amfa4000® voor 23:59 uur, zodat je morgen al kunt beginnen met het ontkalken van de douchekop en je leidingen.

NU BESTELLEN

Waar bent u naar op zoek?