• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

DELONGHI ONTKALKEN


Zie je na de zoveelste bak koffie ineens een lampje branden op je DeLonghi apparaat? Grote kans dat hij aangeeft graag ontkalkt te willen worden. Maar hoe doe je dat precies? Je kunt namelijk niet zomaar elk huis-, tuin- en keukenmiddeltje in het apparaat gooien met de goede hoop dat het voldoende is. We leggen je uit hoe je wél je DeLonghi kunt ontkalken.

DELONGHI ECODECALK

DeLonghi raadt aan uitsluitend gebruik te maken van hun eigen merk ontkalker. Zo weet je zeker dat je je machine niet per ongeluk beschadigd. Het ontkalkingsproces bestaat uit 12 stappen, ga er dus maar even goed voor zitten.

STAP 1: APPARAAT UITZETTEN

Dit lijkt een logische stap, toch vergeten mensen het nog wel eens. Zet je machine dus uit.

STAP 2: RESERVOIR LEGEN

Vervolgens leeg je het waterreservoir en verwijder je, indien aanwezig, het filter.

STAP 3: WATERRESERVOIR VULLEN MET ONTKALKER

Giet nu 100 milliliter ontkalkingsmiddel in het waterreservoir. Dit is tot aan niveau A. Vul vervolgens de rest aan met kraanwater tot aan niveau B. Plaats nu waterreservoir terug in de machine.

STAP 4: BAK PLAATSEN

Plaats een bak met een minimale inhoud van 1,5 liter onder het stoompijpje. Hier komt straks het water uit.

STAP 5: APPARAAT LATEN ONTKALKEN

Om het ontkalkingsproces te starten druk je 5 seconden lang op de knop voor ontkalken. Na 5 seconden knippert het lampje niet meer. Dit betekent dat de koffiemachine in de ontkalkingsstand staat.

STAP 6: STOOMKNOP OPENDRAAIEN

Draai nu de stoomknop in zijn geheel open. Beweeg de knop in één vlotte beweging naar de ‘I’. Pas wel op, er stroomt nu heet water uit de machine. Je kunt het apparaat nu zo’n 30 minuten zijn werk laten doen. Kom daarna terug voor de overige 6 stappen. Ben je al deze stappen al zat? Lees nu meer over de permanente oplossing.

STAP 7: STOOMKNOP DICHTDRAAIEN

Draai de stoomknop weer dicht door hem naar de ‘O’ stand te draaien.

STAP 8: BAKJE LEGEN

Leeg het bakje met water en plaats hem vervolgens terug onder het stoompijpje.

STAP 9:

Ben je nog steeds aan het lezen? Oke oke, laten we doorgaan met stap 9. Verwijder het waterreservoir uit de machine en spoel hem goed om.

STAP 10: WATERRESERVOIR VULLEN MET WATER

Vul nu het waterreservoir met water tot het streepje ‘MAX’. Plaats het reservoir terug in de machine.

STAP 11: STOOMKNOP OPENDRAAIEN

We zijn er bijna. Draai nu de stoomknop weer helemaal open zoals je dat in stap 6 deed.

STAP 12: STOOMKNOP DICHTDRAAIEN

Draai nu de stoomknop weer helemaal dicht. Klaar is Kees. Je apparaat is nu ontkalkt.

WIJS KALKAANSLAG VOORGOED DE DEUR

Vind je bovenstaande stappen net zo vermoeiend als wij? Dan hebben we goed nieuws. We hebben een professioneel antikalk systeem op de markt gebracht die niet alleen kalkaanslag voorkomt, maar ook de huidige kalkaanslag verwijdert. Dat is fijn he? De Amfa4000® werkt met een krachtige magneet, waardoor kalkaanslag zich niet meer in je leidingen hecht. Het monteren van de Amfa4000® is simpel. Plaats de Amfa4000® op de leiding in je meterkast, bind de bijgeleverde tiewrap eromheen, en you’re good to go. "En hoe zit dat dan met het onderhoud?" horen we je denken. Geen zorgen, de Amfa4000® is onderhoudsvrij. Vanaf het moment dat je hem plaatst, kun je een leven lang genieten schone leidingen en apparaten? Ohja, mocht je toch problemen ondervinden met de Amfa4000®, dan heb je 10 jaar garantie.

BESTEL DE AMFA4000® VOOR 23:59 UUR

Bestel jouw eigen Amfa4000® voor 23:59 uur, zodat je morgen al kunt beginnen met het ontkalken van je DeLonghi.

NU BESTELLEN

Waar bent u naar op zoek?