• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

WATERLEIDING ONTKALKEN, MOET DAT?


Het korte antwoord op de bovenbeschreven vraag is: ja, je moet eens in de zoveel tijd je waterleiding ontkalken. Waarom? Omdat dat beter is voor je huis, je portemonnee, je apparaten én het milieu! Hoe je dat het beste kunt doen, leggen we je graag uit. Let op: het is geen kwestie van schoonmaakazijn over je leidingen gooien…

WAT IS KALKAANSLAG?

Kalkaanslag kun je herkennen op bijvoorbeeld je douchekranen, badkamertegels, in je waterkoker en op je servies. Het is een vieze, witte waas die je er met een flinke fles Dreft niet meer vanaf krijgt. Die vervelende kalkaanslag ontstaat wanneer je water gaat verwarmen voor bijvoorbeeld een lekker kopje koffie of een warme douche. Warm water zorgt ervoor dat calcium en magnesium zich met elkaar verbinden. Maar de hoeveelheid kalkaanslag is niet alleen afhankelijk van warm water, het heeft ook te maken met de waterhardheid in jouw regio. Simpelweg maken we onderscheid tussen zacht en hard water. Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag je kunt verwachten.

WAAROM IS KALKAANSLAG DAN ZO SLECHT?

Kalkaanslag heeft verschillende vervelende gevolgen. Zo ben je allereerst klauwen met geld kwijt aan dure middeltjes die beloven kalkaanslag te verwijderen. Daarnaast slijten je apparaten sneller omdat het langer duurt om ze warm te krijgen. Dit laatste heeft ook nog eens een negatief effect op het milieu. Hoe langer je wasmachine erover doet om je was schoon te krijgen, hoe meer energie hij verbruikt. Een hoger energieverbruik is slechter voor het milieu.

KALKAANSLAG VERWIJDEREN

Nu je weet dat kalkaanslag funest is voor veel apparaten, wil je natuurlijk weten hoe je daar zo snel mogelijk vanaf komt. Gelukkig kennen we een aantal simpele huis,- tuin- en keukentrucjes. Zo werken (schoonmaak)azijn en citroensap heel goed in bijvoorbeeld je waterkoker en op je douchekop. Koffiezetters als DeLonghi, Nespresso en Senseo werken iets anders, maar zijn ook niet de moeilijkste om te ontkalken.

Wat wel een uitdaging is, is je waterleiding. En dat is nou net waarom je op deze pagina terechtgekomen bent. Voor het ontkalken van je waterleidingen heb je in de meeste gevallen speciale apparatuur nodig. Met een citroenschijfje ga je er dus niet komen. Daarnaast moet je je waterleidingen meermaals ontkalken voordat ze echt helemaal kalkvrij zijn. Helaas laat kalk zich niet zomaar wegjagen, vroeg of laat komt het terug. Tenzij je een kleine en compacte waterontharder alternatief op je waterleiding plaatst…

OKÉ, EEN WATERONTHARDER ALTERNATIEF DUS. HOE WERKT DAT DAN?

Leuk dat je het vraagt! We leggen je graag uit hoe ons sterke waterontharder alternatief werkt. De Amfa4000® is voorzien van twee sterke magneten. Samen produceren ze een magnetisch veld van wel 1170 Gauss. Dit zorgt ervoor dat calcium en magnesium niet meer kunnen kristalliseren en zich niet meer aan je leidingen kunnen hechten. Dit klinkt misschien allemaal wat ingewikkeld, dat begrijpen we. Het belangrijkste is dat je weet dat je met een Amfa4000® serieuze knaken en tijd bespaart. Je hoeft niet meer te boenen en je bent geen geld meer kwijt aan dure ontkalkingsmiddelen of nieuwe apparaten. Dat klinkt toch geweldig?

HET WATERONTHARDER ALTERNATIEF INSTALLEREN

Het plaatsen van de Amfa4000® is zo gepiept. Je zet het apparaatje op de waterleiding in je meterkast en maakt hem vast met de tiewrap die we er alvast voor je bijgedaan hebben. Easy peasy, lemon squeezy! Vanaf het moment dat je de Amfa4000® hebt geplaatst, heb je er geen omkijken meer naar. Omdat het apparaatje met magneten werkt, heb je er ook geen onderhoud aan. Je investeert dus eenmalig € 169,- en profiteert levenslang van een kalkvrij huis!

AMFA4000® BESTELLEN

We snappen dat je, nu je dit allemaal weet, graag ook zo’n waterontharder alternatief in huis wil. Gelukkig kun je de Amfa4000® bij Waterontharder4u bestellen. Wanneer je de bestelling voor 23:59 uur plaatst, ontvang je hem morgen al thuis! Bestel de Amfa4000® snel en begin direct met besparen.

Waar bent u naar op zoek?