• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

QUOOKER ONTKALKEN


Een Quooker kraan is voor velen van ons een verademing. Vooral voor de theeleuten en snelle kokers onder ons. Binnen no-time heb je een heerlijke kop thee of kookt je water om je eitje in te koken. Helaas ontstaat ook in een Quooker (of elke andere kokendwaterkraan) uiteindelijk kalkaanslag. Het water is steeds een beetje minder warm of de smaak van het water is ineens een stuk minder lekker. Tijd om dat ding eens lekker te ontkalken.

JE QUOOKER IN 4 STAPPEN WEER HEERLIJK FRIS

De Quooker kranen hebben een ingebouwd kraanzeefje. Dit is bij uitstek dé plek voor kalk om zich op te hopen. Gelukkig is dit ook een hele makkelijke plek om de kalkaanslag uit te verwijderen. Dit doe je door de volgende 4 simpele stappen te volgen:

  1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los.
  2. Verwijder het zeefje uit de huls en leg hem een uurtje in een bakje met schoonmaakazijn.
  3. Borstel met bijvoorbeeld een tandenborstel over het zeefje en spoel hem schoon.
  4. Stop het zeefje vervolgens weer terug en draai de huls terug op de kraan.

Vergeet hierna niet de kraan even te laten doorlopen. Zo weet je zeker dat je eerstvolgende kopje thee geen zure azijnsmaak heeft.

WAAROM MOET JE HEETWATERKRANEN EIGENLIJK ONTKALKEN?

Je heetwaterkraan ontkalken doe je eigenlijk om verschillende redenen. De eerste is dat je zo veel langer van je kraan kunt genieten. Kalkaanslag verkort namelijk de levensduur van de Quooker. Daarnaast smaakt water lekkerder als je de kraan regelmatig ontkalkt. Zo kun je dus genieten van een verse kop thee of koffie.

HOE VAAK MOET JE DE QUOOKER ONTKALKEN?

Je voelt hem misschien al wel aankomen, maar doordat je de Quooker vaak gebruikt, zul je hem ook regelmatig moeten ontkalken. Hoe vaak dit precies moet is afhankelijk van je gebruik en de waterhardheid in jouw woonplaats. Wanneer we praten over waterhardheid, bedoelen we eigenlijk de hoeveelheid kalk die in het water aanwezig is. Check de waterhardheid in jouw regio bij het waterzuiveringsbedrijf dat het water levert.

KALKAANSLAG VERWIJDEREN EN VOORKOMEN

Als je de Quooker kraan lekker kalkvrij gemaakt hebt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven genieten van dat lekkere water. Nu kun je het zeefje vaker gaan schoonmaken, maar we weten allemaal dat we dat gaan vergeten. Daarom kun je maar beter investeren in een permanente oplossing tegen kalkaanslag. Met de Amfa4000® voorkom je niet alleen nieuwe kalkaanslag, het apparaatje breekt ook geleidelijk bestaande kalkaanslag af. Hoe? Ons antikalk systeem beschikt over twee sterke magneten die ervoor zorgen dat calcium en magnesium niet meer kristalliseren. Kalkkristallen blijven hierdoor uit en zo kun je dus altijd genieten van heerlijk vers water.

DE AMFA4000® INSTALLEREN

Nee, we gaan je niet vertellen dat je de gereedschapskist van je ouders moet gaan ophalen. De Amfa4000® installeer je gemakkelijk zelf, zónder gereedschap. Het enige dat je nodig hebt is een stuk leiding in bijvoorbeeld je meterkast en de bijgeleverde tiewrap. Je plaatst het appraatje op je leiding en maakt hem vast met de tiewrap. That’s it! Sluit je meterkastdeur en laat de Amfa4000® het werk doen.

AMFA4000® BESTELLEN

Ben jij het ook zo zat dat je elke paar maanden al je huishoudelijke apparaten moet ontkalken? Bestel dan nu de Amfa4000® voor maar € 169,- en voorkom problemen met je apparaten en je Quooker kraan. Wanneer je de Amfa4000® voor 23:59 uur bestelt, kun je hem morgen al installeren. Snel he!

Waar bent u naar op zoek?