• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

NESPRESSO ONTKALKEN


Zelfs de beste Nespresso apparaten ontkomen er niet aan, uiteindelijk zul je ze moeten ontkalken. We vertellen je twee manieren waarop je jouw Nespresso apparaat veilig kunt ontkalken.

NESPRESSO ONTKALKEN MET CITROENZUUR, AZIJN OF NESPRESSO ONTKALKER

De eerste manier om je Nespresso kalkvrij te maken is met citroenzuur, azijn of de originele Nespresso ontkalker. We leggen je stap voor stap uit hoe je met deze middeltjes je Nespresso weer glanzend schoon krijgt.

STAP 1: NESPRESSO OPWARMEN

Voor het ontkalken van je Nespresso hoef je gelukkig niet veel te doen, het apparaat regelt het zelf. Je begint het ontkalkingsproces met het opwarmen van het apparaat. Druk op de aan/uit knop en wacht tot de lampjes niet meer knipperen.

STAP 2: VERWIJDER GEBRUIKTE CUPS EN LEEG HET LEKBAKJE

Zorg ervoor dat je de gebruikte cup uit het apparaat haalt. Gooi vervolgens het lekbakje leeg in je gootsteen. Plaats een lege schaal van ongeveer 1 liter onder het schenktuitje. Vul het waterreservoir en meng dit met het door jou gekozen ontkalkingsmiddel.

STAP 3: APPARAAT ONTKALKEN

Nu de voorbereidingen getroffen zijn, kun je aan de slag met het ontkalken. Druk zo’n 4 seconden op beide knoppen aan de voorkant of bovenkant van je apparaat. Wanneer beide knopjes knipperen weet je dat je goed zit. Vervolgens druk je op het lungo knopje om het ontkalkingsproces te beginnen.

STAP 4: LEEG DE SCHAAL

Wanneer je ziet dat het waterreservoir leeg is kun je hem opnieuw vullen met water en het gekozen ontkalkingsmiddel. Zorg ervoor dat je eerst de schaal die je onder het schenktuitje geplaatst hebt, leegt. Druk dan nog een keer op het lungo knopje zodat het ontkalkingsproces opnieuw begint.

STAP 5: RESERVOIR REINIGEN

Je hebt zojuist je Nespresso succesvol ontkalkt, helaas is de kous daarmee nog niet af. Je moet nu nog de machine reinigen. Met andere woorden: zorg ervoor dat al het gebruikte ontkalkingsmiddel niet meer in de machine aanwezig is. Reinig het reservoir met kraanwater.

STAP 6: RESERVOIR VULLEN MET KRAANWATER

We zijn er bijna, nog maar 2 stappen. Vul nu je reservoir met alleen kraanwater en druk voor een derde keer op het lungo knopje. Nu zal de machine van binnen worden doorgespoeld zodat de smaak van het ontkalkingsmiddel niet meer aanwezig is. Om ervoor te zorgen dat je bij je volgende lungo niet wéér gaat ontkalken, verlaat je het menu door beide knoppen weer 4 seconden in te drukken. Je hebt nu het ontkalkingsmenu succesvol verlaten.

STAP 7: APPARAAT DOOR LATEN LOPEN

Last one: laat je apparaat nog een aantal keer doorlopen met schoon water door een aantal kopjes lungo te zetten (zonder een cupje te plaatsen natuurlijk). Nu ben je helemaal klaar voor een volgende kop koffie. Let wel op: je Nespresso zal een tijdje schoon zijn, maar uiteindelijk zul je over een paar maanden weer met dezelfde middeltjes aan de slag moeten.

LIEVER VOORGOED KLAAR MET ONTKALKEN? KIES VOOR DE AMFA4000®

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij worden niet vrolijk van bovenstaande proces. Daarom hebben we een permanente oplossing bedacht voor het ontkalken van je Nespresso apparaat, andere huishoudelijke apparaten én je leidingen. De Amfa4000® is een professioneel antikalk systeem waarmee je niet alleen kalkaanslag voorkomt, maar ook de huidige kalkaanslag verwijdert. Hoppa, twee vliegen in één klap. De Amfa4000® werkt met een krachtige magneet, waardoor kalkaanslag zich niet meer aan je leidingen kan hechten. Het installeren van de Amfa4000® is heel eenvoudig. Je zet hem op de leiding in je meterkast, bindt de bijgeleverde tiewrap eromheen, en klaar is Kees. "En hoe zit dat dan met het onderhoud?" horen we je denken. De Amfa4000® is onderhoudsvrij, dus je hebt er geen omkijken naar. Vanaf het moment dat je hem geplaatst hebt, kun je een leven lang genieten van heerlijk zacht aanvoelend water*
en een kalkvrije Nespresso, heerlijk toch? Ohja, mocht je toch problemen ondervinden met de Amfa4000®, dan heb je 10 jaar garantie.

BESTEL DE AMFA4000® VOOR 23:59 UUR

Bestel jouw eigen Amfa4000® voor 23:59 uur, zodat je morgen al kunt beginnen met het ontkalken van je Nespresso.

*De waterhardheid van het water veranderd niet. Met zacht water wordt bedoelt dat het behandelde water zachter aanvoelt en minder kalk veroorzaakt.

Waar bent u naar op zoek?