Werking Amfa4000 waterontharder


Er zijn verschillende waterontharders op de markt, we snappen daarom dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo heb je de keuze uitwaterontharders die gebruik maken van zout en waterontharders met een filtersysteem. Beide ontharders zijn met een aankoopprijs van +€ 1000,-aan de dure kant. De Amfa4000 is anders. Onze waterontharder maakt gebruik van een sterke magneet. We leggen je graag uit hoe hij werkt.

Oorzaak kalkaanslag

Dat kalk vervelende vlekken geeft, weten we allemaal. Maar hoe ontstaat kalk eigenlijk? Deze witte aanslag ontstaat doordat calcium en magnesium zich in de leidingen met elkaar verbinden. Hierdoor ontstaan er kalkkristallen. De Amfa4000 zorgt er met een sterke magneet voor dat deze twee mineralen zich niet met elkaar kunnen verbinden.

Amfa4000

De Amfa4000 is een apparaat dat bestaat uit magneten en is samengesteld aan de hand van Zwitserse technologieën. We hebben ons best gedaan de waterontharder zo klein mogelijk te houden.

Zo maken we het jou makkelijker om de waterontharder te plaatsen. Het enige dat je nodig hebt is een stuk leiding van 8 centimeter en een tie wrap, easy right? Met de kracht van maar liefst 0.117 Tesla (≈ 1170 Gauss) zorgen magneten ervoor dat calcium en magnesium niet kristalliseren en zich niet hechten in de leidingen. Hierdoor hoef jij niet lang meer te staan boenen om die douche schoon te krijgen. De waterontharder voorkomt namelijk nieuwe kalkaanslag én verwijdert bestaande aanslag in de leidingen. De kalk blijft wel aanwezig in het water, maar zal zich niet meer aan kranen, douchedeuren of andere voorwerpen hechten.