Werking Amfa4000 hét waterontharder alternatief


Er zijn verschillende de antikalk systemen op de markt, we snappen daarom dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo heb je de keuze uit de antikalk systemen die gebruik maken van zout en de antikalk systemen met een filtersysteem. Beide ontharders zijn met een aankoopprijs van +€ 1000,- aan de dure kant. De Amfa4000 is anders. Ons hét waterontharder alternatief maakt gebruik van een sterke magneet. We leggen je graag uit hoe hij werkt.

Oorzaak kalkaanslag

Dat kalk vervelende vlekken geeft, weten we allemaal. Maar hoe ontstaat kalk eigenlijk? Deze witte aanslag ontstaat doordat calcium en magnesium zich in de leidingen met elkaar verbinden. Hierdoor ontstaan er kalkkristallen. De Amfa4000 zorgt er met een sterke magneet voor dat deze twee mineralen zich niet met elkaar kunnen verbinden.

Amfa4000

De Amfa4000 is een apparaat dat bestaat uit magneten en is samengesteld aan de hand van Zwitserse technologieën. We hebben ons best gedaan het antikalksysteem zo klein mogelijk te houden.

Zo maken we het jou makkelijker om de Amfa4000 te plaatsen. Het enige dat je nodig hebt is een stuk leiding van 7.5 centimeter en een tiewrap, easy right? Met de kracht van maar liefst 14000 nT zorgen magneten ervoor dat calcium en magnesium een minder hechtende kristalstructuur vormen en zich praktisch niet hechten in de leidingen. Hierdoor hoef jij niet lang meer te staan boenen om die douche schoon te krijgen. De Amfa4000 voorkomt namelijk nieuwe kalkaanslag én verwijdert bestaande aanslag in de leidingen. De kalk blijft wel aanwezig in het water, maar zal zich niet meer aan kranen, douchedeuren of andere voorwerpen hechten.

*Magnetische antikalk systemen zoals Amfa4000 helpen om kalkproblemen te verminderen. Kalkaanslag kan nooit voor 100% worden voorkomen, maar de negatieve effecten van kalk kunnen door de Amfa4000 onderdrukt worden. De mate van succesvolle werking is hierbij afhankelijk van externe factoren, zoals [lengte en materiaal van leidingen].